ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (12/4/2024)-Άνοιξη

ΕισαγωγήΗ σημερινή ποίηση είναι αφιερωμένη στην άνοιξη.Η άνοιξη συμβολίζει τη ζωή.Η γη την περίοδο αυτή « ξυπνάει» και όλα ζωντανεύουν.Τα φυτά ανθίζουν, επικρατεί εύκρατο κλίμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ναμας δημιουργούνται θετικά συναισθήματα, όπως χαρά, αισιοδοξία και καλήδιάθεση.Η άνοιξη ξεκινάει τυπικά στις 21 Μαρτίου και λήγει με το ξεκίνημα τουκαλοκαιριού.Ο λόγος που επιλέξαμε να… Continue reading Ποίηση Παρασκευής (12/4/2024)-Άνοιξη

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (22/4/2024) (γ’ γυμνασίου)

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ Στις 23 του Μάρτη του 2024, με την αμέριστη υποστήριξη της διεύθυνσηςκαι των συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια σχολική επετειακήγιορτή, από τους μαθητές της Γ1 γυμνάσιου και τη μουσική ομάδα, τουΠαγκρήτιου Εκπαιδευτηρίου. Η γιορτή αυτή, εκδηλώθηκε με την θεατρικήπαράσταση, του έργου «Το Μεγάλο Χρέος» του Αντώνη Δελώνη.

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (5/4/2024)-Κωνσταντίνος Καβάφης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ Η ζωή τουΟ Κωνσταντίνος Καβάφης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1863. Ο πατέρας του, εύπορος έμπορος και η μητέρα του γόνος καλής οικογένειας από την Κωνσταντινούπολη.

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (29/3/2024)-Μάνος Χατζιδάκις

Την Παρασκευή 29/3 τα παιδία του α2 μας εξιστόρησαν την ιστορία του Κεμάλ, όπως μοναδικά συνέθεσε ο Μάνος Χατζηδάκις. Ποιος ήταν όμως ο Κεμάλ που αναφέρεται στο τραγούδι του Χατζιδάκι; Την απάντηση δίνει ο ίδιος σε αφήγησή του: «Στη Νέα Υόρκη το χειμώνα του ΄68, συνάντησα ένα νέο παιδί είκοσι χρονών που το λέγανε Κεμάλ.… Continue reading Ποίηση Παρασκευής (29/3/2024)-Μάνος Χατζιδάκις

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Διάκριση σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής

Το γυμνάσιο του εκπαιδευτηρίου μας συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό δημιουργικής γραφής στα Αγγλικά για μαθητές γυμνασίου που διοργάνωσε το κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Θεσσαλονίκης.

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (8/3/2024)-Ποίηση με θέμα τη γυναίκα (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας)

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, το α1 τμήμα γυμνασίου παρουσίασε ποιήματα σπουδαίων ποιητών μας που ύμνησαν τη γυναίκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (1/3/2024)-Μπέρτολτ Μπρεχτ

Σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου οι μαθητές του Β2 απήγγειλαν ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρέχτ. Ενός Γερμανού ποιητή και σκηνοθέτη που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον 20ο αιώνα καθώς το σύνολο του έργου του διαπνέεται από την ανάγκη του να αλλάξει τον κόσμο αλλά και να δώσει ένα ράπισμα στον καπιταλιστικό κόσμο.

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (23/2/2024) (Οδυσσέας Ελύτης)

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 η «Ποίηση Παρασκευής» ήταν αφιερωμένη στη γλώσσα. Αφορμή η  διεθνής ημέρα ελληνικής γλώσσας 9 Φεβρουαρίου και μητρικής γλώσσας 21 Φεβρουαρίου . Διαβάστηκαν στίχοι από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο Κνωσού (α’ γυμνασίου (26/2/2024)

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της α γυμνασίου, με αφορμή τη διδακτέα ύλη τους στο μάθημα της Ιστορίας, επισκέφτηκαν το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού. Ξεναγήθηκαν στα δωμάτια και στους χώρους του δαιδαλώδους αυτού ανακτόρου, που θεωρείται το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού και έμαθαν για την ιστορία πίσω από τους μύθους. Ευχαριστούμε πολύ για… Continue reading Επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο Κνωσού (α’ γυμνασίου (26/2/2024)

ΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ποίηση Παρασκευής (16/2/2024)-Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Την ποίηση της Παρασκευής 16/2/24 ανέλαβε το τμήμα γ2 του Γυμνασίου μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν το ποίημα του Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Joseph Rudyard Kipling) «Αν». Μέσα από το «Αν» ο Κίπλινγκ προσπαθεί να μεταφέρει απλά, μεστά διδάγματα, δείχνοντας έναν δρόμο αξιοπρέπειας, χαράς, αυτοελέγχου, διαχείρισης του θυμού, της οργής, της μικροπρέπειας, της απώλειας,… Continue reading Ποίηση Παρασκευής (16/2/2024)-Ράντγιαρντ Κίπλινγκ