8/10/10

Η ΣΕΖΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ!


Απόψεις...Κινηματογραφικές


Επιστρέψαμε επιστρέψαμε... Ανανεωμένοι, με καινούριες ιδέες και πάνω απ’όλα διαφορετικές, σε σχέση με πέρυσι ταινίες...


Το μόνο κοινό σημείο των φετινών ταινιών με αυτές της προηγούμενης χρονιάς είναι ότι θα έχουν πολλά μηνύματα να μας μεταδώσουν. Και για να έχει μηνύματα, και μάλιστα σύγχρονα, μία ταινία δεν χρειάζεται να είναι του 2010. Και πιο παλιά ήξεραν να φτιάχνουν ταινίες που είχαν πολλά να πουν στο κοινό που της έβλεπε.
Την περυσινή χρονιά μπήκαν οι βάσεις για να επεκτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη του σχολείου τις δραστηριότητές της. Η ομαδική δουλειά των μαθητών του κύκλου θα συνεχιστεί και φέτος. Το ομαδικό όμως πνεύμα θα επεκταθεί και πέρα από τα γραπτά κείμενα που θα συντάσσουν οι ομάδες του Κύκλου για το «Ημέρες Σχολείου». Το πώς θα γίνει αυτό θα το κρατήσω σαν μία μικρή έκπληξη. Επίσης, φέτος, όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά,  οι ταινίες θα είναι χωρισμένες σε ενότητες κατά θέμα ή κατά είδος ταινίας. Τέλος, τα παιδιά θα μπορέσουν και αυτά να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του προγράμματος προβολών με επιλογή ταινίας της αρεσκείας τους (με τη σύμφωνη γνώμη μου, βεβαίως βεβαίως!)
Υπάρχουν και κάποιες άλλες ιδέες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε. Ελπίζουμε να ευοδώσουν όλες ή, έστω, μία από αυτές. Αναζητήστε το πρόγραμμα προβολών στους πίνακες ανακοινώσεων. Καλή διασκέδαση!
ΚΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!
Μιχάλης Κυπριωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου