12/11/12

Κινηματογραφικές Προτάσεις

Μαθητές-μέλη (ή μη) του Κύκλου Κινηματογράφου θα προτείνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ταινίες που έχουν δει και πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε και εσείς, αν δεν τις έχετε ήδη δει. Οι προτάσεις τους δεν θα έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο είδος ταινιών. Για κάθε προτεινόμενη ταινία θα δίνονται κάποιες πληροφορίες για τους συντελεστές, το έτος που πρωτοπροβλήθηκε καθώς και λίγα λόγια για την υπόθεση γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές.


1. Όνομα: Το Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα: Νέοι Κανόνες (Diary of A Wimpy Kid: Rodrick Rules)
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 2011
Σκηνοθεσία: David Bowers
Πρωταγωνιστούν: Zachary Gordon, Devon Bostick, Robert Capron
Υπόθεση: Ο Γκρεγκ είναι ένας έφηβος που μόλις έχει μπει στο γυμνάσιο και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Σαν να μην του φτάνουν όλα του τα προβλήματα με το σχολείο, τη μητέρα του και τους φίλους του, έχει και το μεγάλο του αδερφό, τον Ρόντρικ, ο οποίος ψάχνει την παραμικρή ευκαιρία για να τον εκνευρίσει και να τον μπλέξει σε μπελάδες. Άραγε θα τα καταφέρει ο Γκρεγκ; (Βαγγέλης Σκουλάς-Β' Γυμνασίου)


2.  Όνομα: The Amazing Spider-Man
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής2012
ΣκηνοθεσίαMarc Webb
ΠρωταγωνιστούνAndrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field
Υπόθεση: Ο Πήτερ Πάρκερ, τον οποίο ενσαρκώνει καινούριος ηθοποιός, ξανασυστήνεται απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα. Συνεχίζει τις περιπέτειές του, αντιμετωπίζει τον Dr. Connors, ο οποίος μεταμορφώνεται, έπειτα από πειράματα, σε Lizard (τεράστια σαύρα) έχοντας στο πλευρό του την καινούρια του αγαπημένη. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε αυτήν την ταινία. Και αυτό γιατί συνδυάζει τη δράση με την αγωνία και τη φιλία με την αγάπη. (Γιάννης Τσαγκαράκης-Β' Γυμνασίου)


3. Όνομα: Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες (Die fetten Jahre sind vorbei)
Ημερομηνία Πρώτης Προβολής: 2005
Σκηνοθεσία: Hans Weingartner
Πρωταγωνιστούν: Daniel Bruhl, Julia Jentsch, Stipe Erceg
ΥπόθεσηΔυο αναρχικοί μπαίνουν σε σπίτια πλουσίων και αλλάζουν τις θέσεις των επίπλων χωρίς να κλέβουν κάτι. Κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα σπίτι,  αφήνουν ένα σημείωμα που λέει:  «Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες». Σκοπός τους είναι να αιφνιδιάσουν τους βολεμένους και να τους κάνουν να αναρωτηθούν για τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει. Τα πράγματα κυλούν ομαλά, ώσπου η κοπέλα του ενός ανακαλύπτει τη δράση τους και εκφράζει την επιθυμία να μπει και αυτή στην ομάδα για ένα δικό της λόγο. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης τα πράγματα δεν πάνε καλά και η "συμμορία" αναγκάζεται να απαγάγει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού κρατώντας τον όμηρο σε έναν βουνό. Εκεί, μέσα από τις συζητήσεις που κάνουν, οι τρεις νεαροί διαπιστώνουν πως ο όμηρός τους είχε την ίδια δράση με αυτούς στα νιάτα του. Οι τρεις απαγωγείς αντιλαμβάνονται την πραγματική όψη των πραγμάτων και έρχονται αντιμέτωποι με τον αληθινό τους εαυτό. (Γιώργος Καναβάκης-Β' Λυκείου)



ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου